Breng steeds uw identiteitskaart/ kids ID of isi pluskaart  én een vignet van de mutualiteit mee naar elke raadpleging.


Globaal medisch dossier

Wie een globaal medisch dossier (GMD) afsluit bij één van de artsen van de huisartsenpraktijk, krijgt een efficiënte medische opvolging en krijgt meer terugbetaald van de mutualiteit.

Door het GMD worden de artsen ondersteund om het elektronisch dossier optimaal te kunnen bijhouden. Uw medische gegevens worden op één plaats bijgehouden, waardoor al uw zorgverleners een correct idee hebben over uw gezondheidstoestand. Zo worden zinloze of dubbele onderzoeken vermeden. Doorverwijzing naar andere zorgverleners wordt veel eenvoudiger.

Bovendien krijgt u een vermindering op uw eigen bijdrage (remgeld) voor een raadpleging bij de huisarts (voor patiënten < 10 jaar, 75-plussers en chronisch zieken geldt dit ook bij een huisbezoek).

Dit GMD geldt bij alle artsen binnen onze praktijk. U hoeft hiervoor niet te betalen, de kosten hiervoor worden rechtstreeks geregeld met uw mutualiteit. U hoeft enkel uw identiteitskaart mee te brengen op raadpleging.

Dit GMD wordt elk kalenderjaar vernieuwd.


Enkel (nieuwe) patiënten wonende in Wachtebeke (9185) of Sint-Kruis-Winkel (9042) kunnen zich nog inschrijven in onze praktijk. Dank voor uw begrip.


Vakantie

In de wachtzaal worden de vakanties van de artsen geruime tijd vooraf aangekondigd.

Ook op de website onder de rubriek "afwezigheden" kunt u deze info vinden.


Voorschriften en attesten

Voor het invullen van attesten en formulieren is informatie en tijd nodig. Daarom moet je hiervoor op raadpleging komenTijdens je consultatie geven we voldoende voorschriften mee tot een volgend bezoek. Een telefonische vraag voor een nieuw voorschrift wordt zo overbodig. Voor nieuwe voorschriften is een raadpleging noodzakelijk.

Voorschriften voor kinesitherapie kunnen uiteraard slechts afgeleverd worden na een medisch onderzoek.

Je arts mag enkel attesten schrijven die stroken met de waarheid. Vraag alleen wat redelijk, echt en verantwoord is. Valse attesten zullen steeds geweigerd worden.


Wachtdienst :

nieuw nummer : 1733 

Tik uw postcode in: 9185 voor Wachtebeke/Sint-kruis-winkel - 9060 voor Zelzate

Geef daarna duidelijk uw naam en telefoonnummer alsook de reden van de oproep - volg de gegeven instructies op. Voor zaken die kunnen wachten, gelieve pas de volgende werkdag contact op te nemen met je huisarts, om de wachtdienst niet te overbelasten. Dank voor uw begrip.

Voor dringende, levensbedreigende medische hulp gelieve te bellen naar het nummer 112.


1/weekend-wachtpost Eeklo : tel 1733

Algemeen Ziekenhuis Alma     Ringlaan 15   te Eeklo 

2/weekdagen-nacht van 19u tot 8u : tel 1733

huisarts van wacht te Wachtebeke/Sint-kruis-winkel of Zelzate


 


Huisarts in opleiding (haio)

Om huisarts te worden volg je 9 jaar opleiding. Na 6 universitaire jaren krijg je het diploma van basisarts. Daarna volgen 3 jaren van specialisatie huisartsgeneeskunde. Haio staat dan ook voor Huisarts in opleiding. Dit is te vergelijken met een assistent in een ziekenhuis die wordt opgeleid tot specialist. Een haio is dus een afgestudeerde basisarts. Een haio mag/kan dan ook zelfstandig raadpleging en huisbezoeken doen. Mocht je hierover vragen of opmerkingen hebben, twijfel niet om één van de artsen hierover te contacteren. Elke haio zal minumum één jaar in de praktijk werkzaam zijn.