Het callcenter blijft bereikbaar elke werkdag van 9u tot 12u op het nummer 09 396 68 08.


Booster vaccinatie kan heden bij heel wat apotheken op afspraak.Algemene informatie:

Algemene informatie Corona overheid:


De algemene regels blijven gelden om besmetting te verminderen:

  • vermijd nauw contact  (>1,5m afstand)
  • draag correct mond-neusmasker
  • was frequent de handen
  • ventileer binnenskamers indien meerdere personen in de ruimte


Vaccinatie:

Geen enkel vaccin beschermt 100%. Personen die gevaccineerd zijn kunnen nog steeds ziek worden en besmettelijk zijn. De actuele cijfers vermelden een mindere kans op complicaties (bvb. ziekenhuisopname of beademing) en een mindere kans op sterfte bij personen die gevaccineerd zijn.


Omwille van de mogelijke besmetting bij personen die gevaccineerd zijn én mogelijke symptomen van Covid-19 vertonen moeten daarom nog steeds getest worden.  Dit kan zowel met een snelle antigentest (symptoombegin <=5 dagen) of met een PCR.


Het tijdstip van uw vaccin/booster wordt bepaald door de overheid naargelang uw risicoprofiel gekend bij de huisarts en de mutualiteiten en de vaccinatie vindt plaats in een vaccinatiecentrum. Slechts héél uitzonderlijk wordt een vaccin/booster gegeven door de huisarts bij niet mobiele patiënten.
Covidtest voor ziekenhuisopnamereis of evenement:      

www.mijncoronatest.be 

  • Betalende CTPC code aanvragen via de online tool
  • Covid-19 test uitvoeren mét CTPC code:


 U heeft een testbewijs nodig voor ziekenhuisopname of operatie met EKG/bloedafname

Afspraak online maken bij uw huisarts voor preoperatieve onderzoeken met Covid-19 test (min 2 dagen op voorhand)


CovidSafe:   

Voor vertrek op reis vernieuw tijdig uw covid19-certificaat !

De vernieuwing van je certificaat gebeurt niet automatisch. Je kan zelf het certificaat vernieuwen via de CovidSafe-app, door op de knop 'controleer op nieuwe certificaten ' te drukken. Vernieuwde certificaten kan je downloaden via de app, Mijn Burgerprofiel, mijngezondheid.be, MyHealthViewer of HelenaCare. Per post moet je rekenen op min een week levertijd..


Herstelcertificaat :


  • Certificaat van herstel van Covid-19 (geldig tot 180 dagen na de staalafname voor de PCR-test. Ook hier kunnen andere landen bijkomende beperkingen of voorwaarden opleggen.)
  • COVID-19 test- en herstelcertificaten https://www.sciensano.be/nl/covid-19-test-en-herstelcertificatenDeze informatie is een overzicht van de geldende coronarichtlijnen in België op datum van 24/11/2021. 

Deze informatie heeft tot doel ondersteunend te werken en vervangt geenszins medisch advies, informatie van de overheid of medische richtlijnen. Voor de meest recente informatie verwijzen we naar de website van sciensano.

Wie beroep doet op deze informatie doet dit in samenspraak met de behandelende arts of op eigen verantwoordelijkheid. Er kunnen geen rechten noch plichten worden

ontleend aan deze info. Deze is enkel correct op datum van publicatie en updates a.d.h.v. de meest recente richtlijnen of informatie worden door ons niet gegarandeerd.