Visie


Welkom bij onze huisartsenpraktijk, waar we een duidelijke visie hebben op het bieden van hoogwaardige gezondheidszorg. Onze praktijk is gebaseerd op de recentste medische standaarden en we geloven sterk in het belang van een huisarts als het eerste contact voor elk gezondheidsprobleem en als vertrouwenspersoon voor onze patiënten. Bij onze praktijk staat de patiënt centraal. Wij geloven dat elke persoon unieke behoeften en gezondheidsuitdagingen heeft en daarom streven we ernaar om zorg op maat te bieden. Onze artsen blijven voortdurend op de hoogte van de nieuwste medische ontwikkelingen.


In onze visie is de huisarts het eerste eerste aanspreekpunt voor elk gezondheidsgerelateerd probleem. Of het nu gaat om een acuut medisch probleem, een chronische aandoening of preventieve zorg, onze artsen staan klaar om te helpen en te begeleiden. Wij geloven in het belang van een persoonlijke en langdurige relatie tussen huisarts en patiënt, zodat vertrouwen en begrip kunnen worden opgebouwd.


Voor chronische opvolging, resultaten van onderzoeken, geven we de voorkeur een afspraak te maken bij de arts die je hiervoor opvolgt. Daarnaast blijft een essentieel aspect van onze praktijk de afwezigheid van concurrentie tussen onze artsen. Wij zijn één team dat nauw samenwerkt om de best mogelijke zorg te bieden. Dit betekent dat onze artsen informatie delen, overleggen en elkaar ondersteunen bij complexe gevallen. Het welzijn van onze patiënten staat bovenaan onze prioriteitenlijst en we geloven dat samenwerking tussen onze artsen leidt tot betere resultaten en een hogere kwaliteit van zorg.


Een cruciaal onderdeel van onze visie is ook het opleiden van nieuwe artsen. Wij zijn trots op onze rol als leeromgeving en verwelkomen artsen in opleiding. We geloven dat het delen van kennis en ervaring met toekomstige medische professionals een positieve impact heeft op de hele gezondheidszorggemeenschap. Nieuwe artsen kunnen bij ons leren van ervaren professionals en worden aangemoedigd om hun vaardigheden en kennis verder te ontwikkelen. Bij onze huisartsenpraktijk werken we continu aan het uitwisselen van kennis en het verbeteren van onze zorg en diensten,  waarbij we de nieuwste medische standaarden volgen, kennis die via het volgen van bijscholingen en mede door onze jonge huisartsen  up to date wordt gehouden. We zijn toegewijd aan het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van onze patiënten en zien onszelf als partners in hun gezondheidsreis. Samen streven we ernaar om een positieve impact te hebben op de gezondheid van onze patiënten en de bredere gemeenschap.


Raadplegingen


Raadplegingen verlopen uitsluitend op afspraak. Maak je afspraak bij voorkeur online/klik op de oranje balk bovenaan deze bladzijde.
Zijn er geen afspraakmomenten meer online en je wenst toch nog een arts te zien dezelfde dag wegens de ernst van de klachten,  dan kan je steeds telefonisch contact opnemen. Wij voorzien dat je, indien nodig, steeds bij ons terecht kan.


Voor nieuwe voorschriften, attesten en allerhande is een raadpleging noodzakelijk. Er worden voorschriften meegegeven voor verschillende maanden tot een volgende raadpleging noodzakelijk is. Dit om de kwalitieit van zorg te kunnen blijven garanderen. Telefonische vraag voor een nieuw voorschrift is dus overbodig.


Nuttige info te vinden op :

Moetiknaardedokter.be

Thuisarts.nl

Fitinjehoofd.be  of   geluksdriehoek.be Waarvoor kan ik bij de huisarts terecht?

- Acute aandoeningen zowel infectieziekten (verkoudheid, oorontsteking, keelontsteking, buikgriep) alsook kleine ongelukjes (verstuikingen, verwondingen, hechtingen...) 

- Diagnose en opvolging van chronische ziekten (hoge bloeddruk, hart-en longproblemen, nierfalen, suikerziekte, schildklier problemen, ...)

- Preventieve geneeskunde (vaccinatiestatus, screeningsprogramma's voor darmkanker, baarmoederhalskanker en borstkanker, aandacht voor cardiovasculair risicobeperking, ...)

- Bespreking van diagnose/resultaten van specialisten

- Psychologische begeleiding 

- Electrocardiogram (ECG)

- Preoperatief onderzoek

- Bloedafname 

- Gynaecologie (zwangerschapsbegeleiding, uitstrijkjes, begeleiden anticonceptie, menopauze, ...)

- Pediatrie (kindergeneeskunde van pageborenen/zuigeling tot volwassenen)

- Reisadvies 

-Behandeling van huidaandoeningen,wratten 

- Orthopedisch advies/opvolging

- Geriatrie (ouderenzorg zowel thuis als in rusthuis/RVT) 

- Vragen, advies en begeleiding van het levenseinde - palliatieve zorg 

- ...


Huisbezoeken


Huisbezoeken 
 worden voorbehouden voor patienten die echt niet naar de raadpleging kunnen komen. Huisbezoeken kunnen enkel telefonisch  worden aangevraagd op nummer 09 342 85 25 en dit bij voorkeur voor 10u 's morgens om de planning van onze huisbezoeken zo vlot mogelijk te laten verlopen.


Bij aanvraag voor raadpleging of huisbezoek wordt de reden van het contact gevraagd om de arts te informeren. Uiteraard geldt voor ons baliepersoneel eveneens het beroepsgeheim. U kan het secretariaat bereiken tussen 8u en 11u en tussen 15u en 19u.

Voor echt dringende zaken  tussen 11u en 15u word je doorverbonden met één van de artsen. 

Voor levensbedreigende noodgevallen gelieve steeds te bellen naar 112.


Globaal medisch dossier (GMD)


Uw globaal medisch dossier GMD wordt beheerd in onze praktijk.  Dit betekent dat ongeacht welke arts u bezoekt binnen de praktijk, hij of zij toegang heeft tot uw volledige medische geschiedenis en behandelingsinformatie. Wanneer u een afspraak maakt bij een van onze artsen, zal hij of zij  op de hoogte zijn van uw diagnoses, medicatie, bezoeken bij specialisten en andere relevante informatie. Samen met uw apotheker, specialist, ziekenhuis,  ... streven we naar een optimaal beheer van uw globaal medisch dossier. 


U als patiënt heeft ook toegang tot uw eigen globale medische dossier via onderstaande websites of applicaties. U kunt nu op elk gewenst moment inloggen en uw gezondheidsgegevens bekijken, inclusief laboratoriumresultaten, vaccins, voorgeschreven medicijnen en meer. Deze transparantie geeft u meer controle over uw gezondheid en stelt u in staat om samen met ons te werken aan uw welzijn. Bij opmerkingen of  wijzigingen van uw admistratieve en uw gezondheidsgegevens, gelieve uw arts bij een volgend contact hiervan op de hoogte te brengen. Samen kunnen we zo uw dossier optimaliseren. 


Websites toegang tot globaal medisch dossier

mijngezondheid.belgie.be
cozo.be
nl-info.helena.care